Mindre socker
Planeta Santa Cecilia Nero d'Avola

Årgång:

2019

Planeta Santa Cecilia Nero d'Avola

Italien


349,00 kr

Systembolaget nr:

7285201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Planeta Santa Cecilia Nero d'Avola har en stor intensiv och nyanserad doft med inslag av mörka frukter, blå plommon, ceder och kryddor samt ett stänk av balsamico. Vinet har hög intensitet, bra balans och en härlig eftersmak med inslag av mörka frukter, ceder och kryddor.

Produktion

Planeta Santa Cecilia Nero d'Avola kommer från Planteas vineri Buonivini som ligger i Noto Druvorna växer på en kalkrik jordmån och de avstjälkas innan jäsningen och 21 dagars urlakning av skalen. Den malolaktiska jäsningen genomförs i rostfria ståltankar för att sedan lagras på 225 liters ekfat (ek från Allier i Frankrike) under 14 månader.

Passar till

Lokalt dricker man gärna Santa Cecilia till killing, lamm eller spädgris men också till vilt, gärna en stadig viltgryta med bara kött, lök och rödvin.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Planeta är en av öns mest meriterade vinproducenter och bjuder samtidigt på en resa genom Sicilien, från väster till öster. Vi börjar i Menfi i sydväst där det finns 2 vinerier Ulmo och Dispensa, fortsätter mot Vittoria och Noto längst ned i sydöst innan vi drar norrut mot Etnas lavatäckta sluttningar och slutligen i norr Capo Milazzo. På dessa platser ligger de sex vinerier som Planera byggt med omkringliggande vingårdar. Egendomar som har stor variation både i jordmån, topografi och det lokala klimatet.Planeta arbetar mycket med frågor rörande miljö, hållbarhet och etiska frågor. Vad det gäller miljöarbetet har man kommit mycket lång och har erhållit miljöcertifieringen SOSTAIN., där man nått den högsta graden. Man arbetat mycket med kultur och välgörenhetsarbete. I olika projekt skänker man pengar till bland annat Wine for Life och OXFAM.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

7285201

Volym

750 ml

Varumärke

Azienda Agricola Planeta

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Sicily - Sicily

Sockerhalt

2,9 g/liter

Druva

Nero d´Avola

Lagring

Kan sparas i en bra källare till 3-5 år