Mindre socker
Portia Crianza

Årgång:

2020

Portia Crianza

Spanien


209,00 kr

Systembolaget nr:

8252501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Portia Crianza har en koncentrerad och fruktig doft av mörka bär såsom björnbär och körsbär samt rostade fat. Kraftfull smak packad med frukt och kraftiga men sammetslena tanniner. Tydlig men välintegrerad fatkaraktär och en lång eftersmak med inslag av mörka bär och kaffe.

Produktion

Druvorna kommer från vingårdar i Roa, Gumiel de Mercado, Sotillo de la Ribera och Villanueva. Vingårdarna är belägna på cirka 800 meter över havet. Vingårdarna omplanterades 1990 och det var först 16 år senare, som man ansåg kvaliteten vara bra nog för att släppa sitt nya flaggskepp Portia. Portia har gjorts på noga utvalda handplockade druvor som jäst vid 26°C och som sedan genomgått malolaktisk jäsning. Vinet har därefter lagrats i franska ekfat i 10 månader samt ytterligare 3 månader i fat av amerikansk ek.

Passar till

Smakrika kötträtter av framför allt nöt och lamm. Utmärkt även till pasta och lagrade hårdostar. Varför inte rödvins- och örtmarinerade lammkotletter med rostad vitlök, rödvinssås och rostad amadinepotatis

LammNötköttPastaLabel: Ost

Kul att veta

Bodegas Portia är det sjunde vineriet inom Grupo Faustino. Man satsade redan 1990 på Ribera del Duero och köpte 160 ha vingård i området. Vineriet, som blev klart 2008, är designat av Norman Foster och något extraordinärt. Han har noga övervägt allt från materialval till flödet i huset. Byggnaden är byggd i betong, trä, glas och metall och formad som en treuddig stjärna.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

8252501

Volym

750 ml

Varumärke

Familia Martinez Zabala

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Ribera del Duero - Ribera del Duero

Sockerhalt

1,8 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

God att dricka nu men kan lagras 3-5 år om man så önskar.