Mindre socker
Portia Prima

Årgång:

2020

Portia Prima

Spanien


281,00 kr

Systembolaget nr:

7524901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Portia Prima har en stor och nyanserad doft av mogna mörka bär, plommon, muskotnöt, tobak och vanilj. Generöst fruktig och nynsrik med inslag av rika, mörka bär och frukter samt kaffe, fat och torkade örtkryddor.

Produktion

Druvorna växer 850 meter över havet på en sandrik lerjord och vingården heter Pago La Encina. Efter en temperaturkontrollerad jäsning genomförs den malolaktiska jäsningen i franska fat, där vinet sedan lagras under 15 månader.

Passar till

Passar alla typer av rätter med kött, gärna med kraftfulla såser och smakrika tillbehör Varför inte hjortkalvkotlett med stuvad svamp, rödvinsås samt potatiskroketter.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Bodegas Portia är det sjunde vineriet inom Grupo Faustino. Man satsade redan 1990 på Ribera del Duero och köpte 160 ha vingård i området. Vingårdarna omplanterades och det är först nu, 16 år senare, som man ansett kvaliteten vara bra nog för att släppa sina viner. Vineriet, som blev klart 2008, är designat av Norman Foster och något extraordinärt. Han har noga övervägt allt från materialval till flödet i huset. Byggnaden är byggd i betong, trä, glas och metall och formad som en treuddig stjärna.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

7524901

Volym

750 ml

Varumärke

Familia Martinez Zabala

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Ribera del Duero - Ribera del Duero

Sockerhalt

2,6 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

Vinet är utmärkt att avnjuta idag men kan också sparas i 2-4 år om goda lagringsmöjligheter finns.