Uttrycksfull och komplex doft av mogna mörka bär, kakao, kryddor, rostade fat, tobak, mineral, smörkola och vanilj, samt en liten finstämd rökighet. Runt, fylligt och välbalanserat. Elegant och lång eftersmak med silkeslena tanniner.
Produktion
Druvorna pressas skonsamt och sedan får musten jäsa i ståltank. 28 dagars kallmaceration. Vinet genomgår malolaktisk jäsning i nya franska ekfat.
Passar till
Serveras vid 17-18℃ till smakrika kötträtter, exempelvis lammstek, vilt eller en mustig köttgryta. Passar även bra till choklad och starka långlagrade ostar. Dekanteras med fördel före servering.
Kul att veta
Druvorna kommer från få utvalda vingårdar som omfattar totalt 0,3 hektar. Vinstockarna är mer än 60 år gamla. Vinet har lagrats 24 månader i en kombination av franska (80%) och amerikanska (20%) ekfat, varav största delen är nya fat. Vinet lagras sedan ytterligare 48 månader på flaska.