Stor örtig doft med mökra bär och röda så som körsbär samt finessfulla inslag av vitpeppar, kryddnejlika och mejram. I munnen medelfyllig och livfull, med en kärna av röd körsbär, balanserad av vitpeppar och mjuka tanniner. Avslutet är komplext med lakritstoner och en lång eftersmak.
Produktion
Handplockade druvor, spontanjäst med cirka 30 % krossade hela klasar – i både öppna betongkar och ståltank . Efter jäsning lagrades vinet i 12 månader på 225 L och 300 L franska ekfat i en kombination av nya och gamla ekfat samt olika rostningsgrader.
Passar till
Idealisk till lamm, grillat vilt, rökta grönsaker och smakrika grytor med kryddiga toner – ett vin som står upp till komplexiteten i maten.
Kul att veta
Biodynamisk vinodling behandlar en gård som ett självreglerande, levande organism, där djur, växter, jord och gårdspersonal samarbetar i ett ekologiskt system. Det handlar om att skapa en bättre biologisk balans utan syntetiska kemikalier och samtidigt förstärka terroirens uttryck. En biodynamisk gård stävar efter att vara självförsörjande regenerativa – att de kan återhämta sig och förbättras över tid.