Djup rubinröd färg, en inbjudande doft av örter, en lång, nyanserad smak av mogna körsbär och en härlig, elegant kropp. En distinkt mineralitet påminner om vingårdens närhet till det adriatiska havet och ger utöver den generösa fruktigheten en härlig fräschör.
Produktion
Druvorna skördades och pressades försiktigt, därefter fick skalen macerera tillsammans med musten i cirka 7-10 dagar. Vinet jäste sedan i rostfria ståltankar vid 26-28 °C med daglig nedtryckning av skalmassan.
Passar till
Serveras vid cirka 16°C till rätter av fläsk- eller lammkött eller till smakrika vegetariska rätter.
Kul att veta
Ripresa betyder “att resa sig igen” – något som vinets historia verkligen vittnar om. Tack vare vinmakaren Danilo Gizzos försyn, har man återupptäckt att vingårdens naturliga läge ger perfekta förutsättningar för ekologisk odling.
Ripresa Montepulciano d´Abruzzo är ett vin från en pärla till vingård som ligger inbäddad högst upp i Abruzzernas naturreservat på 400 meters höjd, omgiven av tät skog, långt från bebyggelser och vägar. Därför övergavs den i många år — tills nu.
Nu när man återupptäckt vingården, har man hittat ett parti av en gammal årgång som exklusivt lanseras i Sverige.