Prissänkt

logo
Ripresa Annata Historica

Årgång:

2012

Ripresa Annata Historica

Italien


89,00 kr

121,00 kr

Systembolaget nr:

7047001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Djup rubinröd färg, en inbjudande doft av örter, en lång, nyanserad smak av mogna körsbär och en härlig, elegant kropp. En distinkt mineralitet påminner om vingårdens närhet till det adriatiska havet och ger utöver den generösa fruktigheten en härlig fräschör.

Produktion

Druvorna skördades och pressades försiktigt, därefter fick skalen macerera tillsammans med musten i cirka 7-10 dagar. Vinet jäste sedan i rostfria ståltankar vid 26-28 °C med daglig nedtryckning av skalmassan.

Passar till

Serveras vid cirka 16°C till rätter av fläsk- eller lammkött eller till smakrika vegetariska rätter.

LammVegetariskt

Kul att veta

Ripresa betyder “att resa sig igen” – något som vinets historia verkligen vittnar om. Tack vare vinmakaren Danilo Gizzos försyn, har man återupptäckt att vingårdens naturliga läge ger perfekta förutsättningar för ekologisk odling. Ripresa Montepulciano d´Abruzzo är ett vin från en pärla till vingård som ligger inbäddad högst upp i Abruzzernas naturreservat på 400 meters höjd, omgiven av tät skog, långt från bebyggelser och vägar. Därför övergavs den i många år — tills nu. Nu när man återupptäckt vingården, har man hittat ett parti av en gammal årgång som exklusivt lanseras i Sverige.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7047001

Volym

0,75 l

Varumärke

Ripresa Annata Historica

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Abruzzo - Montepulciano d'Abruzzo

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Montepulciano