Mindre socker
Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Reserve 2018

Årgång:

2018

Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Reserve 2018


1659,00 kr

Systembolaget nr:

5463501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Reserve 2018 har en mycket stor, komplex och nyanserad doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, torkade örter, ceder, vanilj, kanel och en fläkt av tobak. Smaken är mycket intensiv och kraftfull men med behagliga och mogna tanniner. Vinet är packat av mörka frukter, svarta vinbär och plommon, som samsas med torkade örter, vanilj, kryddnejlika, fat, tobak, kakao och ett stråk av lakrits i en härligt lång smak.

Produktion

De utvalda druvorna kommer till 100% från vingården To Kalon som ligger i Oakville i anslutning till egendomen. Sammansättningen är 93% cabernet sauvignon, 5% cabernet franc, 2% petit verdot. Druvorna genomgår tre strikta urvalsprocesser först på stocken, sedan selekteras de bästa klasarna och efter avstjälkningen de bästa bären. Kallmacerering, jäsning och ytterligare skalkontakt genomförs i tankar av fransk ek. Vinet överförs sedan till 100% nya fat av fransk ek för den malolaktiska jäsningen samt lagring under 21 månader. Efter en selektion och blandning av de bästa faten buteljerades vinet.

Passar till

Ett vin som bör mötas med en kraftfull och välanrättad kötträtt. Varför inte en renkalvfilé med potatis och parmesanbakelse, stekt svart trumpetsvamp samt en mustig rödvinssky som smaksatts med några färska svarta vinbär.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

1966 Grundades Robert Mondavi Winery i Napa Valley, Kalifornien. Familjen Mondavi är en av de mest betydelsefulla och inflytelserika familjerna i vinindustrin, inte bara i Kalifornien utan i hela världen.  Mondavis mest berömda viner görs i Napa Valley, där ibland serien Robert Mondavi Private Selection. Druvorna till kvalitesvinerna i Napa Valley tas från egna vingårdarna i området. Mondavi är mån om ett bra arbete i vingården och odlingsplatsen har stor betydelse för vinmakningen. Man äger idag stora delar av den historiska 220 hektar stora vingården To Kalon Vineyard i Oakville och den 160 hektar stora Wappo Hill Vineyard i Stags Leap. En av vinvärldens stora personligheter Robert Mondavi avled den 16 maj 2008 vid 94 års ålder.Robert Mondavi winery är definitivt i framkant vad det gäller miljöarbete och hållbar odling. Man grundade 1995 tillsammans med Napa County Resource Conservation the Napa Sustainable Winegrowing Group (NSWG), som arbetar med forskning, föreläsningar och vägledande verksamhet. Robert Mondavi  winery var det första vinföretaget som 1998 fick utmärkelsen "Innovator” award från California's Environmental Protection Agency. Företaget har i dagsläget följande miljö och hållbarhetscertifieringar; Certified California Sustainable Winegrowing,Napa Green Certified Winery och Napa Green Certified Land.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5463501

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

USA - California - California

Sockerhalt

0,2 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot

Lagring

Ett vin som är en upplevelse att korka upp idag, men den kan även lagras och utvecklas under många år.