VeganMindre socker
Robert Weil Junior Spätburgunder Unique

Årgång:

2021

Robert Weil Junior Spätburgunder Unique

Tyskland


149,00 kr

Systembolaget nr:

5728901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Robert Weil Junior Spätburgunder Unique har en finstämd doft med inslag av röda plommon, skogshallon samt en fläkt av blommor och kryddor. Smaken är mjuk med fräsch syra och fina toner av skogshallon, röda vinbär samt ett stråk av körsbär och kryddor.

Produktion

Här har man valt Spätburgunder druvor från flera ambitiösa odlare i Rheinhessen och man har genom varsam vinifiering i rostfria ståltankar fått fram så mycket som möjligt av druvans fruktighet, fräschör, karaktär och egenskaper.

Passar till

Ett utmärkt sällskapsvin, men för sig även mycket världsvant tillsammans med med kraftiga fiskrätter samt anrättningar på ljust kött och fågel.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Spätburgunder är det tyska namnet för druvan Pinot Noir och det är ingen tvekan om att Tyskland går från klarhet till klarhet vad det gäller denna druva. Druvan Riesling har sitt ursprung i Rheingau och en av de mest hängivna och erkända producenterna i detta område är utan tvekan Weingut Robert Weil. Man har sitt säte i den lilla pittoreska vinbyn Kiedrich i hjärtat av Rheingau. Wilhelm Weil som idag styr det hela är fjärde generationen vinmakare på egendomen som grundades 1875. Egendomen som består av 90 hektar är till 100% planterad med riesling.Wilhelm Weil menar att hans land och jordmån lämpar sig bäst till Riesling så varför plantera andra druvsorter. Vingårdarna är minutiöst skötta med höga kvalitetskrav sedan årtionden. Vinanläggningen är av senaste snitt och det märks att det råder tysk ordning i vingårdarna. Trots det hängivna inriktningen på Riesling från Rheingau har man ändå följt utvecklingen på andra sidan floden i Rheinhessen och för några år sedan lanserade man vinserien Robert Weil Junior där man samarbetar med ambitiösa vinodlare i Rheinhessen som odlar Pinot Gris, Pinot Blanc, Pinot Noir och Chardonnay.


13 poäng +

Liten doft av kokta bär och grönsaker, klarbär och gröna toner. Lätt smak, i en slank kropp med milda tanniner, läskande fruktsyra samt ett torrt och friskt avslut.

- Munskänkarna. Vintesten, Juni 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5728901

Volym

0,75 l

Varumärke

Robert Weil

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Germany - Rheinhessen - Rheinhessen

Sockerhalt

4 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Mycket god att dricka idag, vinner inte nämnbart på lagring.


Purjolöksstrudel med champinjoner och ett glas Kein Name Zweigelt Rosé

Purjolöksstrudel med champinjoner.


Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé eller pinot noir.

Läs mer »