Weingut Robert Weil

Druvan Riesling har sitt ursprung i Rheingau och en av de mest hängivna och erkända producenterna i detta område är Weingut Robert Weil.

Weingut Robert Weil flaskor

Druvan Riesling har sitt ursprung i Rheingau och en av de mest hängivna och erkända producenterna i detta område är Weingut Robert Weil. De har sitt säte i den lilla pittoreska vinbyn Kiedrich i hjärtat av Rheingau. Wilhelm Weil som idag styr det hela är fjärde generationen vinmakare på egendomen som grundades 1875.

Robert Weil vingård i Rheingau

Erkänd rieslingproducent i Rheingau

Egendomen består av 90 hektar är till 100% planterad med riesling. Wilhelm Weil menar att hans land och jordmån lämpar sig bäst till riesling så varför plantera andra druvsorter. Vingårdarna är minutiöst skötta med höga kvalitetskrav sedan årtionden. Vinanläggningen är av senaste snitt och det märks att det råder tysk ordning i vingårdarna. Trots det hängivna inriktningen på riesling från Rheingau har man ändå följt utvecklingen på andra sidan floden i Rheinhessen och för några år sedan lanserade man vinserien Robert Weil Junior där man samarbetar med ambitiösa vinodlare i Rheinhessen som odlar pinot gris, pinot blanc, pinot noir och chardonnay.

Besök Weingut Robert Weils hemsida