Mindre socker
Ruffino Modus trälåda #2

Ruffino Modus trälåda #2


800,00 kr

Systembolaget nr:

5524509

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

I en exklusiv trälåda som innehåller: 1x Modus Toscana 2019 och 1x Modus Primo Toscana 2018. Ruffino Modus 2019 har en komplex doft som karaktäriseras av av mogen frukt som körsbär, plommon och björnbär som sedan toppas av kryddiga inslag av kryddnejlika, kanel, söt tobak och balsamvinäger. I munnen är vinet fylligt och rikt med en struktur av finess med silkeslena tanniner och påtaglig friskhet. Eftersmaken är ihållande med smak av svarta vinbär, frukt och kakao. Ruffino Modus Primo 2018 har en mycket nyanserad doft med inslag av mörka frukter, mörka plommon, moreller, kryddor, tobak samt en fläkt av balsamico, och apelsinzest. Smaken är rik, lång och nyanserad med fina inslag av björnbär. plommon, fat, kryddor, vanilj och choklad.

Produktion

Båda vinerna kommer från egendomen Poggio Casciano som ligger nära Florens. Modus 2019 består av 44% Sangiovese, 37% Cabernet Sauvignon och 19% Merlot och vinet lagras under 12 månader i franska ekfat. Vad det gäller Modus Primo 2018 är urvalet ännu striktare och här kommer druvorna från 3 utvalda vingårdar och druvsammansättningen är 39% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot och 26% Sangiovese. Detta vin lagras under 18 månader i ny fransk ek (225 liter) Både 2018 och 2019 är mycket bra årgångar i Toscana.

Passar till

Båda vinerna är smakrika med stadig tanninstruktur. Används till smakrika kötträtter där det med fördel kan finnas lite syrlighet, samt feta eller krämiga komponenter i tillagningen. Varför inte renkalvfilé med svampsås smaksatt med björnbär samt potatisgratäng.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Ruffino Modus är ett modernt italiensk vin, en så kallad ”Super-Tuscan”. Kompassrosen på vinets etikett symboliserar de sammanflätade delarna som utgör vinets själ – vinstockar, solen, jorden, livet, tiden, frukten, och vinet självt. Vinet producerades första gången 1997, emellertid var det inte ett helt nytt vin. I över tio års tid hade vinmakarna på Ruffino experimenterat med odling av icke-traditionella druvsorter i den toskanska jorden. Några av de mest spännande resultaten erhölls med cabernet sauvignon och merlot. Några år senare kom det ännu mer prestigebetonade vinet Ruffino Modus Primo. Nu säljer vi en exklusiv trälåda med en flaska av var sort. En ypperlig kluckande klapp till julen.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

15 %

Systembolaget nr

5524509

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Tuscany - Tuscany

Sockerhalt

4 g/liter

Lagring

Båda vinerna är utmärkt goda att avnjuta idag, men kan även lagras och utvecklas under 2-4 år.