Mindre socker
SALDO Zinfandel

SALDO Zinfandel


409,00 kr

Systembolaget nr:

5748301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

SALDO Zinfandel har en inbjudande och intensiv doft av mörka bär. svart te, lakrits, och kryddor. Smaken är rik med fina mjuka tanniner och en intensiv, fyllig och fruktdriven smak med toner av mörka bär, te, kryddor, fat och en fläkt av mörk choklad och nypon.

Produktion

SALDO är en blandning av olika druvor från hela 100 olika vingårdar. Det är också en blandning av olika årgångar, en så kallad Non Vintage (NV) Efter en omsorgsfull vinifiering lagras vinet under 9 månader i fat av fransk och amerikansk ek, där 30% är nya fat.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker. Det är ett ypperligt vin till maträtter från grillen och klarar även väl söta smaker samt viss kryddhetta.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

The Prisoner Wine Company lanserade sitt första vin, The Prisoner för 20 år sedan och var då en innovativ blandning av ovanliga druvor i Kalifornien. De lätt provokativa etiketterna är inspirerade av etsningen Petit Prisonnier av den spanska konstnären Francisco Goya. Företaget som idag producerar en rad olika viner har också viner under namnet SALDO och UNSCHAKLED. The Prisoner Wine Company arbetar mycket med sociala hållbarhetsfrågor och har samarbete med flera organisationer som arbetar med brottsförebyggande åtgärder, samt för en bättre miljö inom den amerikanska fångvården. Vineriet som är öppet för besökare ligger vid den mytomspunna Highway29 i Napa Valley. Ansvarig vinmakare är Chrissy Wittmann som tillsammans med sitt team samarbetar med mer än 100 vinodlare i Kalifornien.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

15,5 %

Systembolaget nr

5748301

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Naturkork

Region

USA - California - California

Sockerhalt

2,9 g/liter

Druva

Zinfandel

Lagring

Utmärkt god att dricka idag men kan även lagras 2-3 år under goda förhållanden.