Fyllig, intensiv och klassisk Barossa. I glaset ett ursprungstypiskt fylligt och intensivt vin med smak av röda plommon, björnbär och bigarråer, svartpeppar och kryddiga ekfatstoner.
Produktion
Vinifieringen sker i Seppeltsfield berömda vinkällare som låter gravitationen föra frukten och vinet genom källaren för att ge så varsam extraktion som möjligt. Druvorna jäste öppna jäskar innan påföljande lagring i franska ekfat. Därefter lagrades vinet tio månader i franska ekfat om 225 liter, där 40 procent var nya.
Passar till
Servera till grillade rätter av nöt, lamm eller vilt.
Kul att veta
Även om Seppeltsfield är välkända för sina extremt långlagrade starkviner (varje år släpper de ett vin som lagrats i 100 år), så menar de själva att fundamentet som deras hela produktion vilar på består av de stilla vinerna från den så kallade "Village"-serien. I den ingår viner gjorda på de druvsorter som är klassiska för Barossa, med Shiraz, Grenache och Mataro i spetsen, tillsammans med druvsorter som kan tyckas lite mer udda men likväl anpassade till det lokala klimatet, som Nero d'Avola, Touriga Nacional och Vermentino. Målsättningen är en nytänkande vinmakning baserad på de traditionella starkvinsdruvorna, vilka på många sätt varit centrala i Barossas tidiga framgång som vinregion, men att lyfta in dem i samtiden med ett tydligt, fokuserat och elegant uttryck.