Livliga aromer av björnbär, svarta vinbär och röda bär med toner av fat. Vinet är komplext med en balanserad fräschör.
Produktion
Druvorna skördades för hand, avstjälkades och sorterades individuellt innan de jästes i rostfria ståltankar. Musten fylldes på fat för malolaktisk jäsning och mognad efter 15 dagar, i en kombination av 80% franska och 20% amerikanska ekfat (främst andra fyllning, några tredje fyllning). Vinet mognades sedan i samma kärl i 14 månader.
Passar till
Lammfile med rostade rotgrönsaker eller biff stroganoff.
Kul att veta
Terroiren sträcker sig från nedbrutna granitjordar till vittrade skifferjordar. Vinodlingarna är belägna cirka 6-20 km från havet. Vinrankorna är planterade på olika exponeringar, från platta till nordöstra sluttningar, vilket mildrar fenolisk utveckling och främjar bevarandet av frukten. De rika, djupa granitjordarna med god vattenretention och medium fertilitet resulterade i låga, koncentrerade skördar som bidrog till vinets komplexitet och tanninstruktur.