Bäst i Test - Vecka 33
90 poäng -Lätt parfymerat med violer, mörka körsbär, björnbär, antydan till charkuterier, underliggande djup, försiktigt återhållet med en mycket bärighet och friska syror. Notera att det rör sig om ett vin från 2017. Man hade kunnat förvänta sig en antydan till ålder i detta men på de flesta sätt känns det här som ett ungt vin som präglas av klingande ren bärig frukt som går i dur. Trots att det är från 2017 skulle jag ändå öppna flaskan några timmar innan servering och ge det några ordentliga varv i en karaff. Vill man sedan servera det i sin flaska häller man tillbaka vinet när det har luftat (jag föredrar ofta att göra på det sättet eftersom vinet, flaskan och etiketten är det producenten har velat presentera). Ni kommer att upptäcka vilken skillnad luftningen gör - det blir ett helt annat djup och man upplever en större kraft i vinet. Jag misstänker att den här skapelsen klarar ytterligare åtskilliga år av lagring men jag vet egentligen inte riktigt varför. Drick 2025-2030. Servera till vid cirka 16 grader till stenugnsbakad pizza eller något varmare till grillade lammracks med ugnsbakad rosmarinpimpad klyftpotatis.
- Christian Stojkovic, Vinbanken