Elegant och något parfymerad doft av körsbär, jordgubbar, hallon och vanilj. Smakrik och harmonisk med en rund fin fruktighet.
Produktion
Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa vid 28°C i ståltank. Vinet har sedan lagrats i minst 1 år i ståltank, sedan ytterligare tid på flaska oftast runt 24 månader
Passar till
Serveras lätt kylt vid 16-18°C till kötträtter, charkuterier och lättare vilt. Låt gärna vinet lufta en stund före servering.
Kul att veta
I tre generationer har familjen Tacchino odlat druvor och producerat vin i den lilla byn Castelletto d'Orba i Alto Montferrato.
Monferrato beläget i Piemonte i nordvästra Italien. Ett område som med sitt böljande landskap tagit vinvärlden med storm. Druvan barbera sägs härstamma härifrån och har odlats i området sedan 1500-talet och är idag den mest planterade röda druvan i Piemonte. Ett område med en lång vinhistoria där traditionella druvor får ta plats. Här odlas även dolcetto och cortese.