Tenuta Il Falchetto Pinot Nero

Årgång:

2019

Tenuta Il Falchetto Pinot Nero

Italien


259,00 kr

Systembolaget nr:

5203701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet har en rubinröd färg med en bred och intensiv doft av mogen frukt, nejlikor och peppar. Smaken är intensiv, mjuk och långvarig med eleganta och sammetslena tanniner som gör vinet behagligt och harmoniskt.

Produktion

Druvorna skördas och skiljs från stjälkarna innan de pressas och jäser i rostfritt stål. Efter att ha avlägsnats från jästfällningen lagras vinet i 4-6 månader i rostfritt stål. Därefter lagras det i 10-12 månader på 225 liters fat.

Passar till

Lättare och medelkraftiga rätter av ljust kött som fläsk och kalv, kyckling eller sallader. Men även till lättare rätter av mörkt kött. Passar även utmärkt till krämiga milda ostar som Brillat Savarin och Brie.

FiskNötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax strax sydväst om staden Asti i norra Italien. Det är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. Vinerna härifrån är resultatet av engagemang och noggrann kontroll genom hela produktionsledet - från vingård till flaska. 50% av druvorna som odlas är Moscato, 30% Barbera och resterande 20% en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay, Arneis, Dolcetto, Grignolino, Nebbiolo, Freisa, Barchetto d'Acqui, Lampia och Pinot Noir.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

0,7 %

Systembolaget nr

5203701

Volym

0,75 l

Varumärke

Tenuta Il Falchetto

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Piedmont - Piedmont

Sockerhalt

13 g/liter

Druva

Pinot Nero

Lagring

Utmärkt god att dricka idag men kan även lagras ett par år om man så önskar.