Vinet har en rubinröd färg med en bred och intensiv doft av mogen frukt, nejlikor och peppar. Smaken är intensiv, mjuk och långvarig med eleganta och sammetslena tanniner som gör vinet behagligt och harmoniskt.
Produktion
Druvorna skördas och skiljs från stjälkarna innan de pressas och jäser i rostfritt stål. Efter att ha avlägsnats från jästfällningen lagras vinet i 4-6 månader i rostfritt stål. Därefter lagras det i 10-12 månader på 225 liters fat.
Passar till
Lättare och medelkraftiga rätter av ljust kött som fläsk och kalv, kyckling eller sallader. Men även till lättare rätter av mörkt kött. Passar även utmärkt till krämiga milda ostar som Brillat Savarin och Brie.
Kul att veta
Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax strax sydväst om staden Asti i norra Italien. Det är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. Vinerna härifrån är resultatet av engagemang och noggrann kontroll genom hela produktionsledet - från vingård till flaska. 50% av druvorna som odlas är Moscato, 30% Barbera och resterande 20% en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay, Arneis, Dolcetto, Grignolino, Nebbiolo, Freisa, Barchetto d'Acqui, Lampia och Pinot Noir.