Mindre socker
The Prisoner Cabernet Sauvignon

Årgång:

2019

The Prisoner Cabernet Sauvignon


769,00 kr

Systembolaget nr:

5743001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

The Prisoner Cabernet Sauvignon har en maffig doft med inslag av mörka plommon, svarta vinbär, fat, vanilj samt en fläkt av brödkryddor. Smaken är rik och fruktig med intensiva toner av mörka körsbär, cassis, plommon, björnbär, fat och kryddor.

Produktion

Druvorna som handskördas kommer från utvalda vingårdar i Oakville (Napa Valley). Alla druvor och vingårdsdelar jäser separat och vinet lagras under 15 månader i fat av fransk och amerikansk ek (där 55% är nya fat).

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare anrättningar på kött, fågel eller svamp, där det gärna får finnas feta eller krämiga inslag.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

The Prisoner Wine Company lanserade sitt första vin, The Prisoner för 20 år sedan och var då en innovativ blandning av ovanliga druvor i Kalifornien. De lätt provokativa etiketterna är inspirerade av etsningen Petit Prisonnier av den spanska konstnären Francisco Goya. Företaget som idag producerar en rad olika viner har också viner under namnet SALDO och UNSCHAKLED. The Prisoner Wine Company arbetar mycket med sociala hållbarhetsfrågor och har samarbete med flera organisationer som arbetar med brottsförebyggande åtgärder, samt för en bättre miljö inom den amerikanska fångvården. Vineriet som är öppet för besökare ligger vid den mytomspunna Highway29 i Napa Valley. Ansvarig vinmakare är Chrissy Wittmann som tillsammans med sitt team samarbetar med mer än 100 vinodlare i Kalifornien.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

15 %

Systembolaget nr

5743001

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Naturkork

Region

USA - California - California

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon

Lagring

Utmärkt att dricka idag men kan även lagras 3-5 år under goda förhållanden.