UNSHACKLED Cabernet Sauvignon

Årgång:

2021

UNSHACKLED Cabernet Sauvignon


309,00 kr

Systembolaget nr:

5800401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

UNSHACKLED Cabernet Sauvignon har en intensiv och inbjudande doft med inslag av mörka plommon, björnbär, kryddor och en fläkt av svarta oliver. Smaken är intensiv och fruktig där mörka frukter och bär samsas på bästa sätt med fat, kryddnejlika och torkade örter.

Produktion

Druvorna kommer både från Central Coast (Monterey, Lodi, Paso Robles) och North Coast (Sonoma — Dry Creek, Mendocino — Redwood Valley, Lake County) Efter vinifieringen lagras i fat av fransk och amerikansk ek (där 30% är nya fat)

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare anrättningar på kött, fågel eller svamp, där det gärna får finnas feta eller krämiga inslag.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

The Prisoner Wine Company lanserade sitt första vin, The Prisoner för 20 år sedan och var då en innovativ blandning av ovanliga druvor i Kalifornien. De lätt provokativa etiketterna är inspirerade av etsningen Petit Prisonnier av den spanska konstnären Francisco Goya. Företaget som idag producerar en rad olika viner har också viner under namnet SALDO och UNSHACKLED. The Prisoner Wine Company arbetar mycket med sociala hållbarhetsfrågor och har samarbete med flera organisationer som arbetar med brottsförebyggande åtgärder, samt för en bättre miljö inom den amerikanska fångvården. Vineriet som är öppet för besökare ligger vid den mytomspunna Highway29 i Napa Valley. Ansvarig vinmakare är Chrissy Wittmann som tillsammans med sitt team samarbetar med mer än 100 vinodlare i Kalifornien. UNSHACKLED betyder bland annat "befriad från bojor" och etiketten pryds av avancerat kodlås i metall.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

5800401

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

USA - California - California

Sockerhalt

5,8 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon

Lagring

Utmärkt att dricka idag men kan även lagras 3-5 år under goda förhållanden.