Vale D. Maria Vinhas do Sabor

Årgång:

2020

Vale D. Maria Vinhas do Sabor

Portugal


225,00 kr

Systembolaget nr:

7036801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Livligt vin med en blommig touch. Toner av röda frukter, som hallon, blåbär och björnbär. Viner har en bra struktur och eleganta tanniner med ett långt och angenämt avslut.

Produktion

Alla druvor plockas för hand och väljs noggrant ut för avstjälkning innan de förs in i granitstenstankarna på Quinta Vale do Sabor. Alla druvor trampas med fötterna i tankarna och jäser sedan i 7 till 10 dagar vid kontrollerade temperaturer mellan 22º och 27ºC, i rostfria ståltankar med manuell överpumpning. Vinet lagras sedan 18 månader på ekfat av fransk ek 225L, andra och tredje användningen.

Passar till

Utmärkt som sällskapsvin, men är även en mycket välkommen gäst vid det dukade bordet. Väljes med fördel till medelkraftiga och kraftigare anrättningar på kött och fågel. Varför inte servera ryggbiff med portvinsås samt ostfylld potatiskrokett.

LammNötköttViltPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Egendomen Quinta Vale D. Maria är belägen i hjärtat av Douro dalen, längs bifloden Torto. Den köptes 1996 av Cristiano Van Zeller vars familj odlat och tillverkat vin sedan 1620. Efter en lång karriär inom portvinsindustrin köpte han egendomen och började genast en omfattande restaurering. Idag omfattar den 45 hektar vinodlingar med hela 41 olika druvsorter, där stockarna är mellan 12-100 år gamla. Det är stor variation mellan de olika vingårdarna och ambitionen är inte bara att producera högklassiga portviner utan även att sätta Dourodalen på kartan vad det gäller vanliga viner. Quinta Vale D. Maria är också en del av de beryktade Douro Boys som tillsammans marknadsför och kommunicerar områdets kvalitet och potential för röda och vita viner. De övriga medlemmarna är Quinta do Vallado, Niepoort, Quinta do Crasto, och Quinta do Vale Meão. Det är ingen tvekan om att dessa 5 egendomar producerar några av Portugals absolut bästa viner.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

7036801

Volym

750 ml

Varumärke

Aveleda

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Portugal - Trás-os-Montes - Douro