Mindre socker
Villa Wolf Pinot Noir, 375 ml

Villa Wolf Pinot Noir, 375 ml

Tyskland


69,00 kr

Systembolaget nr:

7678802

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Ljust gyllene med fina små bubblor. Djup, intensiv och elegant något blommig doft med inslag av solmogen vit persika, citrus, kryddor, rostade nötter och lite rökig mineralton. Torr och elegant med en frisk fruktsyra och krämig mousse.

Produktion

Långsam kallmaceration och sval jäsning i ståltank.

Passar till

Serveras till rätter av stekt eller grillad fisk samt ljust kött och kyckling.

FiskVegetariskt

Kul att veta

Villa Wolf grundades 1756 och var en framgångsrik och respekterad producent i vinregionen Pfalz under mer än 200 år. Men under senare delen av 1900-talet tappade Villa Wolf sin stjärnglans och gick in i en period där kvaliteten på vinerna var medioker och vinernas tidigare finess lyste med sin frånvaro. Ernst Loosen såg potentialen i denna historiska egendom och köpte den 1996. Detta blev startskottet för en enorm nytändning och idag tillhör Villa Wolf åter igen topparna från Pfalz. Förutom Rieslingviner som ligger i fokus producerar man även en del Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir. Pinot gris trivs bäst i svala klimat, som i Alsace, södra Tyskand och norra Italien. Pinot gris har lite olika namn beroende på var den växer. I Tyskland och Österrike kallas den ruländer eller grauburgunder och i Italien går den under namnet pinot grigio.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

7678802

Volym

375 ml

Varumärke

Dr Loosen

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Germany - Pfalz - Pfalz

Sockerhalt

4 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Hälften av vinet fick mogna 15-18 månader på ekfat, där 30% var nya ekfat. Resterande vin fick mogna på ståltank för att bevara fräschör