EkologiskHållbart valKlimatsmart
Don Simon Sangria BIO

Don Simon Sangria BIO


69,00 kr

Systembolaget nr:

5096401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Don Simon Sangria har en trevlig doft med inslag av apelsinskal, röda frukter, citron och kanel. Smaken är fruktig, söt och kryddig med ett trevligt avslut av kanel, citrus, äpple och röda frukter.

Produktion

Denna läskande ekologiska Sangria är ett rödvin som är smaksatt med ekologiskt socker, frukter och kanel.

Passar till

Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck, med frukt och även isbitar om man så önskar.

Kul att veta

Både grekerna och romarna hade stor betydelse när vinet spred sig över Europa och det tog inte så många år efter romarnas invasion av Spanien 207 f.Kr som lokalbefolkning börja tillsätta bland annat citrusfrukter till det röda vinet. En rödvins färg förknippades då med blod och Sangria är ett gammal ord för just det. Drycken var länge en intern angelägenhet, men när man tog med Sangria till världsutställningen i New York 1964 blev det en stor succé, och nu är det en läskande dryck som avnjuts över hela världen. Don Simon Sangria är världens mest sålda sangria och produceras av Europas största vinföretag, J.Garcia Carrion. Familjeföretaget grundades 1890 i Jumilla i Spanien av José García-Carrión. Sedan dessa har J. Garcia Carrion blivit det största vinföretaget i Europa och det femte största i världen. Företaget har försäljning till 130 länder på 5 kontinenter och äger bland annat vingårdar och vinerier i tio spanska D.O-områden (Rioja, Ribera del Duero, Cava, Penedés, Catalunya, Valdepeñas, La Manca, Jumilla, Rueda och Toro).

Produkttyp

Smaksatt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

7 %

Systembolaget nr

5096401

Volym

1000 ml

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Skruvkork i plast

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Papp

Sockerhalt

75 g/liter


Pinsa med burrata och nektariner.

Pinsa med burrata och nektariner.


När du behöver något gott, enkelt och somrigt som passar till sangria är denna pinsa med burrata och nektariner det perfekta valet. Sött och salt i en underbar kombo som du exempelvis kan servera som förrätt eller vid buffén.

Läs mer »