I glaset en generös, komplex, utvecklad, stiltypiskt oxiderad smak med inslag av fat, torkade fikon, apelsin, aprikos, sultanrussin och rostade hasselnötter, toner av pomerans, vanilj, choklad och lakritsrot samt en avslutande sälta.
Produktion
Klassisk Amontillado-vinmakning med 100 % palomino fino i solerasystem med en medelålder på 25 år, varav sex år under flor och 19 år i kontakt med syre.
Passar till
Tapasrätter, lagrade ostar, charkuterier, oliver.
Kul att veta
odegas Cayetano del Pino grundades redan 1886 av Don Cayetano del Pino y Vázquez och har alltså varit med sedan regionens "guldålder" i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. På den tiden hade firman 600 olika etiketter och de deltog på världsutställningarna i Chicago 1893, Filippinerna 1895, Alexandria 1901 och Wien 1902, och utmärkelserna haglade över bodegan.
Snart 140 år senare är Cayetano del Pino främst kända för sin högkvalitativa Amontillado och Palo Cortado.