Florio Marsala Superiore Dolce

Årgång:

2019

Florio Marsala Superiore Dolce

Italien


139,00 kr

Systembolaget nr:

840301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Knäckig och nötig smak med inslag av dadlar, marsipan, valnötter, pomerans, apelsinskal, äpple, honung och bränt socker.

Produktion

Görs av druvorna Grillo 50% och Catarratto 50% som växer i vingårdar som breder ut sig från Marsalakusten till Trapani. Odlingen är belägen 300 meter över havet. Jordmånen är röd, torr och rik sandjord. Druvorna skördas för hand i början av september, pressas och extraheras med druvskalen. Jäsningen sker under kontrollerad temperatur för att bibehålla en del av tanninerna och för att uppnå bästa resultat när destillatet tillsätts. Vinet har lagrats över 30 månader på gamla ekfat.

Passar till

Olika desserter så som glass, tårtor, choklad, tiramisu och ostar men funkar även utmärkt att dricka som aperitif eller till svampsoppan.

Desserter

Kul att veta

Marsalavinet är uppkallat efter hamnstaden med samma namn som ligger i provinsen Trapani på västra Sicilien. Marsalavinet kom till i slutet av 1700-talet, då man hällde druvsprit i det lokala vinet för att det skulle tåla de långa sjöresorna till bland annat Storbritannien.

Produkttyp

Starkvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

18 %

Systembolaget nr

840301

Volym

750 ml

Varumärke

Duca di Salaparuta

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

103 g/liter