Vegan
Vintry's Blend of Amontillado Medium Dry Sherry, 750ml

Vintry's Blend of Amontillado Medium Dry Sherry, 750ml

Spanien


139,00 kr

Systembolaget nr:

824701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vintry's Blend of Amontillado har en stor bränd, nötig doft med inslag av smörkaramell, kokos och torkad frukt. Halvtorr, medelfyllig smak i lite bränd, nötig stil. Fruktig med inslag av kokos, vanilj och smörkaramell.

Passar till

Vintry’s friska, halvtorra sherry passar utmärkt till läckra tapas, såsom Jamon Serranoskinka, parmesanost och rökta mandlar. Även många traditionella svenska maträtter, i synnerhet smakrika soppor på svamp, hummer eller kräftor hittar en vän här.

Label: Ost

Kul att veta

I de flesta länder med tradition att dricka sherry, serveras torr och halvtorr sherry nästan uteslutande som apéritif. I hemregionen i det spanska Andalusien däremot, och i synnerhet i Jerez, är torr och halvtorr sherry såväl apéritif som måltidsdryck. På de traditionella tjurfäktningarna, där dryckesförsäljare vandrar runt på läktarna, ingår sherry lika naturligt som öl eller läsk i sortimentet. Vintry´s är en starkvinsvarumärke som produceras av Anora Sweden. Anoras inköpare har stor erfarenhet att prova och köpa in starkviner från hela världen och Vintry´s viner skall alla vara typiska och vara väl prisvärda.

Produkttyp

Starkvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

18,5 %

Systembolaget nr

824701

Volym

750 ml

Varumärke

Anora Fortified Wines

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas