Vegan
Vintry's Blended Oloroso Medium Dry

Vintry's Blended Oloroso Medium Dry

Spanien


139,00 kr

Systembolaget nr:

828201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vintry's Blended Oloroso Medium Dry har en medelstor, lättbränd doft med inslag av choklad, marsipan, kanel och äppelkaka. Halvtorr, medelfyllig och frisk smak med bränd ton och inslag av marsipan, choklad, kanel och äppelkaka.

Produktion

Vinet jäser med hjälp av den naturliga jästen i rostfria ståltankar, det vita vinet förstärks sedan genom att tillsätta 96% vinsprit för att höja alkoholhalten till 17,5%. för att lagras som en Oloroso (oxidativ lagring)  All lagringen sker i fat av amerikansk ek och enligt solerasystemet. Det vill säga att man fyller fyller på äldre fat med det yngsta vinet. Det påfyllda faten tar man sedan en del av och fyller på ännu äldre fat och så vidare. När det sedan är dags för buteljering tar man vin från de äldsta faten i påfyllningskedjan. Den genomsnittliga åldern på detta vin är 5 år. Till detta vin tillsätter man 15 % av ett sött Pedro Zimenez vin för att uppnå en önskad sötma på 30 gram/liter.

Passar till

Vintry's Oloroso är en halvtorr, medelfyllig och frisk sherry med en bränd ton och inslag av marsipan, choklad, kanel och äppelkaka. Prova Vintry´s Oloroso som ett annorlunda vin till en ostbricka med olika smakrika hårdostar, eller till småplock som blandade nötter och salta pinnar.

Label: Ost

Kul att veta

Vintry´s är en starkvinsvarumärke som ägs av Anora Sweden. Produktionen sköts av José Estevez.som etablerades under namnet Jose Lena Rendon & Co. 1809. Företagets verksam bestod i att lagra sherry och brandy. 1894 ändrades namnet till Felix Ruiz and Ruiz. Sedan 1974 är det Estevez som driver firman och 1984 ändrades namnet till det nuvarande.

Produkttyp

Starkvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

18,5 %

Systembolaget nr

828201

Volym

750 ml

Varumärke

Anora Fortified Wines

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas