Aqua di Venus Bianco

Årgång:

2022

Aqua di Venus Bianco

Italien


229,00 kr

Systembolaget nr:

5111201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Ett smakrikt vin med toner av mogen citrusfrukt, tropiskt frukt och mineralitet med ett långt avslut.

Produktion

Druvorna som handskördas kommer från kustnära vingårdar i Maremma som ligger i södra Toskana. Jordmånen är järnrik av vulkaniskt ursprung med mycket lera och sand. Druvorna vinifieras separat med en direkt pressning efter skörd. Jäsningen sker i temperaturkontrollerande ståltankar för att bevara vinets arom.

Passar till

Passar som sällskapsvin eller till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter samt rätter av ljust kött och fågel.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetariskt

Kul att veta

Ruffino har väl utvecklade metoder vad det gäller hållbar odling (sustainability) och socialt ansvar. I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön. Vad gäller vingårdsarbetet har man upprättat en handbok med metoder som minimerar användandet av kemikalier, samtidigt som man ökar jordmånens fertilitet och livskraft genom bland annat naturlig gödsel. Företagets miljöpolicy har stark inriktning på det ekologiska fotavtrycket rörande energiåtgång, utsläpp av växthusgaser och hushållning av vatten. På egendomen La Solatia, har man bland annat anlagt våtmarker som på naturlig väg renar vineriets spillvatten och som därför kan återanvändas till både bevattning och rengöring. Ruffino har även ett samarbete med universitet i både Milano och Florens, där man exempelvis tar fram miljövänliga metoder för att bekämpa sjukdomar i vingården. Ruffino har fått erkännande för sina ansträngningar genom miljöcertifieringen ISO 14001 och 2017 vann Ruffino Constellations Brands Sustainability Award.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5111201

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Agglomeratkork

Region

Italy - Tuscany - Tuscany

Sockerhalt

4 g/liter

Druva

Chardonnay, Sangiovese, Vermentino

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring.