Ett väl sammansatt vin med frisk syra och stenig mineralitet som bjuder på toner av gröna äpplen, kanderad citron, ett örtigt stråk samt en hint av grillade hasselnötter.
Produktion
Vinet är tillverkat på druvorna Grenache Blanc . Vid ankomst till vineriet pressas druvorna hårt för att extrahera smakämnen till musten. Därefter spontanjäsning av musten i ett äldre ekfat om 500 liter (demi-muid), där vinet sedan får vila på jästfällingen i tre år utan omdragning eller tillsats av sulfiter de första 30 månaderna. Lagrat på 100% av jästfällningen i 3 år på samma fat utan varken omdragningar eller tillsats av sulfiter de första 30 månaderna. Slutligen handbuteljeras vinet med minimal dos av sulfiter.
Passar till
Passar till eleganta rätter av fisk och skaldjur.
Kul att veta
Dekantera gärna vinet 30 minuter innan servering. Vinmakare Mounir Saouma. Druvorna hämtas från det enskilda lieu dit-läget Pierredon.