Prissänkt

logo
Aveleda Fonte Vinho Verde

Årgång:

2022

Aveleda Fonte Vinho Verde

Portugal


99,00 kr

111,00 kr

Systembolaget nr:

5622401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Klart blekgult, detta vin är extremt elegant, med en frisk och fruktig bukett präglad av toner av grönt äpple och lime. Lätt mousserande, med en livlig mineralitet och uppfriskande inslag av citrusfrukter, är det ett oerhört mångsidigt vin, perfekt att kombinera med de enklaste ögonblicken i livet.

Produktion

Tillverkad av de viktigaste inhemska druvsorterna från Vinho Verde-vinregionen, är detta vin den autentiska uttrycket för regionen. Nattsamlandet gör att druvorna behåller sin fräschhet och därigenom bevarar sina aromatiska egenskaper. När de anländer till vinifieringscentret genomgår druvorna en mjuk pressning vid lågt tryck. Den alkoholiska jäsningen sker i rostfria ståltankar under strikt kontrollerade temperaturer för att bevara de mest typiska aromerna hos sorterna.

Passar till

Torsk- eller krabbkakor, oliver, kyckling- eller grönsakscurry, vit fisk eller grillade grönsaker

Label: SkaldjurFiskKryddstark matPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Årgång 2022 var ett utmärkt år för Vinho Verde-vinregionen. Vår druvproduktion ökade med cirka 50% jämfört med föregående år. Med hänsyn till de köpta druvorna och vår egen produktion bearbetades cirka 15 tusen ton. Efter ett mycket torrt år hjälpte nederbörden vid mognadens slut vinstockarna att återhämta sig från vattenstress. Dagliga mognadskontroller gjorde det möjligt för oss att hitta den perfekta tidpunkten för skörden, med hänsyn till druvornas bästa aromatiska potential. Vinerna förväntas vara mycket aromatiska, citrusbetonade och med en inneboende mineralitet. På gommen är de fräscha, uthålliga och passande för gastronomiska upplevelser.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

9,5 %

Systembolaget nr

5622401

Volym

0,75 l

Varumärke

Aveleda

Förslutning

Skruvkork i metall

Sockerhalt

14 g/liter

Druva

Trajadura, Loureiro, Arinto, Fernão Pires