I glaset krispig vin med smak av gula äpplen, en vaxig krämighet och inslag av citronzest, lena toner av honung och hasselnötter och en distinkt men välintegrerad fatkrydda.
Produktion
De handskördade druvorna kyldes ned efter skörd för att pressas som hela klasar dagen därpå. Efter att ha fått stabiliserats över natten flyttades 55 % av den frirunna druvjuicen över till rostfria ståltankar, medan resten flyttades över dels till franska ekfat franska puncheons, där 9 % var nya, och dels till foudres. Där fick vinet jäsa utan tillsatt jäst. Vinet lagrades sju månader på sin jästfällning. 10 % av vinet genomgick malolaktisk jäsning.
Passar till
Smakrika rätter av fisk och skaldjur.
Kul att veta
Anthonij Rupert Wines har sitt säte i Franschoek. Sedan 2003 drivs firman av Johann Rupert. 2006 inledde han sökandet efter vingårdar i Sydafrika som är planterade för minst 35 år sedan. Detta ledde honom till Cape of Good Hope, där Huguenot Jean Roi planterade de första 4 000 rankorna mellan Groot Drakenstein Mountains redan 1694.