Detta vin utvecklar en svag guldton. I en nyanserad form för näsan ger vinet en diskret ton av vita frukter och en ton av mandel. I smaken möter vi en ärlig ton av mineral där finalen är krita återhållen av en fräsch syra. Delikat, återhållen och med finess är vinet sammantaget en perfekt version av en Chablis Premier Cru. Serveras vid 10-12°.
Produktion
Druvorna selekterades vid entrén till källaren. Jäsning skedde i franska ekfat i de historiska källarna från niohundratalet på Obédienceriet och ävenså i ståltankar. Lagring sker under en tid av 9 månader på sin jästfällning.
Passar till
Detta vin kräver en elegant anrättning av till exempel fisk eller skaldjur. Gärna med en krämig sås. Naturligtvis är det utmärkt som en ren apértif men vi vill också slå ett slag för en härlig kombination av detta vin med en torr frisk ost som en lagrad getost eller en vällagrad compté.
Kul att veta
Vaudevey ligger i en sval och avsmalnande dal. Solen kommer tidigt på morgonen och stannar till mitten av eftermiddagen. Mognaden av frukten sker långsamt vilket gör att aromerna koncentrerar sig och att syran behålls. En enda vingård av nära 10 hektar. Det existerar endast fem producenter på detta klimat som total.