I glaset ett krispigt vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av fat, gröna äpplen, galiamelon och citron samt en distinkt mineralitet, lätt smöriga toner samt inslag av rostade hasselnötter. Vinet har en lätt fet textur och eftersmaken har en ypperlig längd.
Produktion
Druvorna pressades som hela klasar i pneumatisk press och musten fick sedan vila 12 timmar vid 12-15 grader i vida ståltankar. Alkohol- och malolaktisk jäsning samt efterföljande lagring på sin jästfällning sker i en mix av franska ekfat (30 %) samt i rostfria ståltankar (70 %) Fatens ålder varierar från 1 till 7 år och rymmer 228, 300, 400, 500 till 600 liter.
Passar till
Servera gärna till eleganta rätter med fisk och skaldjur, vegetariskt eller ljust kött.
Kul att veta
Domaine Laroche är en anrik, men också en dynamisk och progressiv producent i Chablis. Vinanläggning ligger i en av områdets mest historiska byggnader, Obédiencerie de Chablis. Det vill säga det kloster som abboten av St Martin de Tours grundade i Chablis 867, som också blev starten för områdets vinframställning.
Vingårdsläget Les Montmains som ligger sydväst om byn Chablis nämns med lite olika stavningar så tidigt som 1537. Här äger Domaine Laroche äger 0,98 hektar med välskötta stockar som har en ålder på 45 år.