Mindre socker
Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska

Årgång:

2022

Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska

Frankrike


109,00 kr

Systembolaget nr:

714302

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska har en inbjudande och fruktig doft med inslag av gröna äpplen, rökig mineral, persika och citron. Fruktig, torr och frisk smak med toner av gröna äpplen, mineral, örter, persika och citron.

Produktion

Hela druvklasar av chardonnay pressades i pneumatisk press och musten får sedan vila i ståltankar tolv timmar. Därefter jäste vinet under tre veckor i ståltankar vid 17°C och merparten av vinet får även genomgå malolaktisk jäsning. Cirka tio procent av vinet har lagrats på sin jästfällning i stora ekfat.

Passar till

Till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör. Varför inte en läcker skadjursplatå.

Label: SkaldjurFiskLabel: Ost

Kul att veta

Domaine Laroche är en anrik, men också en dynamisk och progressiv producent i Chablis. Vinanläggning ligger i en av områdets mest historiska byggnader,Obédiencerie de Chablis. Det vill säga det kloster som abboten av St Martin de Tours grundade i Chablis 867, som också blev starten för områdets vinframställning. Saint Martin var ett helgon som föddes i Ungern år 319 och är Frankrikes nationalhelgon. Kvarlevorna gömdes någon gång mellan 877 och 887 i Obédiencerie klostret i Chablis. Relikerna är numera flyttade, men nischen där de förvarades finns fortfarande att skåda i Domaine Laroches källare för fatlagring. Domaine Laroche är en fransk vinproducent vars historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis i norra Bourgogne och firman har idag, förutom sin produktion i Bourgogne, även verksamhet i Languedoc. Producenten är certifierade ”Haute Valeur Environnementale” som garanterar att producenten jobbar enligt principerna för hållbar odling.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

714302

Volym

375 ml

Varumärke

AdVini

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Bourgogne - Bourgogne

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Chardonnay