Vinet har en medelfyllig och tydligt tropiskt fruktig smak med en god fräschör och en viss karaktär av ekfaten, främst en krämig textur och lätt nötig nyans. Doftmässigt noteras gul stenfrukt, söt citrus, citronskal och honung samt en liten vaniljnyans av ekfaten och totalt sett är det ett välbalanserat vin med viss längd.
Produktion
Vinet görs av druvor från en vingård belägen 220 meter över vattnet, planterad 1982 i en lerhaltig granitjord. De skördas under den första hälften av februari, pressas långsamt i hela klasar och efter att musten har fått sedimenteras i två dygn, och omkring två tredjedelar av musten jäses sedan 228 liter stora franska ekfat som till 30 procent var nya för textur och komplexitet och resten i ståltankar för att bevara vinets fräschör. Vinet mognar på sin jästfällning under nio månader med viss bâtonnage.
Passar till
Servera till eleganta rätter av fisk och skaldjur eller smakrika vegetariska rätter.
Kul att veta
Jordan Inspector Péringuey Chenin Blanc har fått sitt namn efter Louis Albert Péringuey som ledde fighten mot phylloxera och översåg importen av amerikansk rootstock till Sydafrika på slutet av 1800-talet.