I glaset ett krispigt vitt vin med sydfransk charm och svala toner av gröna och gula äpplen, solmogen citron och ett örtigt stråk samt en lätt krämighet.
Produktion
Vinet pressas under översyn på Domaine Laroches egendom. Hela klasar pressas i en pneumatisk press och därefter lämnas vinet att macereras i 12-15°C för att aromerna ska tillföras musten. Under 12 dagar sker sedan jäsningen i 15°C på ståltank. Vinet lagras därefter på ståltank för att behålla sin friska fruktighet.
Passar till
Vinet passar bra som en aperitif eller tillsammans med skaldjur. En lagrad getost passar också till. Prova gärna detta vin till asiatisk mat.
Kul att veta
L Chardonnay kommer från Laroches filial i södra Frankrike – Le Chai du Mas La Chevalière. Druvorna hämtas från långvariga partners med vingårdar i svalare lägen i Vallée de l'Orb, Limouz och Cévennes.