Elegant, aromatisk doft med inslag av citrus, äpplen, yuzu, citrongräs, mandarin, vit persika, päron, kamomill och marsipan. Smakrik och komplex med flera undertoner. Lång eftersmak med en fin mineralitet.
Produktion
Druvorna skördades och sorterades för hand i mitten av augusti. De pressades mestadels i hela klasar (95%) och musten fick sedan jäsa i ekfat vid låg temperatur. Ingen malolaktisk jäsning.
Vinet har lagrats 12 månader på sin jästfällning i ekfat i en kombination av olika storlek, ursprung och ålder. 60% var franska 225L barriquer. Ingen bâtonnage (omrörning av jästfällningen). God lagringspotential.
Passar till
Serveras lätt kylt vid 10-12°C till eleganta och smakrika rätter av fisk, skaldjur eller ljust kött.
Kul att veta
Mayacamas grundades 1889. Sedan 50-talet har de producerat ett av de renaste, mest lagringsdugliga Chardonnayvinerna i Kalifornien. Druvorna kommer från vingårdar i Mount Veeder. Vinstockarna har en genomsnittsålder på 30 år.