Vibrerande djup och elegant citrusfrukt med mineralinslag och liten nötighet, en krispig syra och långt elegant avslut.
Produktion
Efter att druvorna anlänt vineriet kyls de ner under natten till omkring tio grader Celsius. De pressas sedan utan att avstjälkas och druvmusten rinner ner i gamla ekfat enbart med hjälp av gravitation. Vinet jäser sedan med sin naturliga jäst i ungefär sex veckor och lagras sedan på samma fat innan de filtreras och buteljeras. Därefter lagrades vinet sex månader i gamla franska 228 liter stora ekfat.
Passar till
Grillade havskräftor och piggvar med smörig sås.
Kul att veta
Det var Michael Aylwards föräldrar som grundade Ocean Eight och gjorde firman till en av de främsta i regionen. De lämnade över verksamheten i goda händer, vilket bland annat bekräftades när Michael 2011 vann det prestigefyllda priset "Young Gun of Wine." Alla viner som Ocean Eight gör kommer från egendomens 17 hektar vinodlingar, som uteslutande skördas för hand med låg avkastning.