Elegant, nyanserad, mineralrik doft med inslag av citrus, passionsfrukt, örter och en liten sälta. Ungdomlig, elegant, mycket frisk, fruktig och mineralrik smak med inslag av grillad citron, gula stenfrukter, färska örter och en liten sälta i eftersmaken.
Produktion
Druvorna avstjälkades delvis innan musten fick dra med skalen 2-6 timmar. Jäsning med naturjäst i ståltankar innan vinet lagrades på tank på sin jästfällning i sju månader.
Passar till
Som aperitif eller till rätter med fisk, skaldjur eller kyckling.
Kul att veta
Pichler-Krutzler är ett mycket lyckat team-work mellan två personer som bokstavligen föddes in i vinvärlden, Elisabeth Pichler-Krutzler från en vinfamilj i Wachau och Erich Krutzler kommer från en familj av kända vinodlare i Burgenland. De gifte sig, startade Pichler-Krutzler 2007 och blev mycket snabbt lysande stjärnor på den internationella vinhimlen. Weingut Pichler-Krutzler har sin bas i byn Oberloiben, nära Dürnstein i distriktet Wachau och förfogar idag över 13 hektar förnämliga vingårdar med gamla vinstockar på kullarna i det unika landskapet kring Donau, med klassiska lägen som Klostersatz, Loibenberg, Kellerberg och Pfaffenberg. Här odlar man främst Riesling och nationaldruvan Grüner Veltliner samt en liten mängd Pinot Blanc.