Elegant, fruktig doft med tydligt inslag av mineral, inslag av lime, mandarinzest, gröna äpplen och passionsfrukt. Torr, krispig och mycket frisk, fruktig smak med inslag av aprikos, yuzo, mineral och färska örter. Lång, nyanserad eftersmak.
Produktion
Druvorna avstjälkades inte utan hela klasar krossades varsamt och skalen fick macerera tillsammans med musten i 4 timmar. Vinet fick jäsa enbart med hjälp av den naturliga jästen på 150 hl stora ekfat. Efter avslutad jäsning lagrades vinet tillsammans med sin jäsfällning i 8 månader på stora ekfat.
Passar till
Som aperitif eller till rätter med fisk, skaldjur eller kyckling.
Kul att veta
Pichler-Krutzler är ett mycket lyckat team-work mellan två personer som bokstavligen föddes in i vinvärlden, Elisabeth Pichler-Krutzler från en vinfamilj i Wachau och Erich Krutzler kommer från en familj av kända vinodlare i Burgenland. De gifte sig, startade Pichler-Krutzler 2007 och blev mycket snabbt lysande stjärnor på den internationella vinhimlen. Weingut Pichler-Krutzler har sin bas i byn Oberloiben, nära Dürnstein i distriktet Wachau och förfogar idag över 13 hektar förnämliga vingårdar med gamla vinstockar på kullarna i det unika landskapet kring Donau, med klassiska lägen som Klostersatz, Loibenberg, Kellerberg och Pfaffenberg. Här odlar man främst Riesling och nationaldruvan Grüner Veltliner samt en liten mängd Pinot Blanc.