En precis och uttrycksfull Sauvignon Blanc med ren frukt och tydlig känsla av lokalitet. Doft av lime, kiwi, svartvinbär, fläderblom och grön papaya, med en underton av en flintig mineralitet. Smaken är livfull med en spännande balans mellan syra och texturerad mitt. Friskt, fokuserat och komplext med en avslutande lång och saltlätt eftersmak som dröjer sig kvar.
Produktion
Druvorna är skördade för hand och därefter kylda över natten innan helklaspressning, följt av spontan jäsning i 300 L ekfat. Vinet fick därefter ligga nio månader på sin jästfällninga i i en kombination av första, andra och tredje fyllningsfat. De finaste faten valdes noggrant ut för denna buteljering, där vinet fick sin första SO₂-tillsats först efter att det har tappats från fat före buteljering.
Passar till
Perfekt till skaldjur, grillad fisk, getost, fetaost och lättare, fräscha vegetariska rätter. Salt mineralitet och frisk syra gör den till en utmärkt partner i matparning.
Kul att veta
Sauvignon Blanc trivs i svalare mikroklimat med god exponering för havsbris,
Polkadraai Hills har sydlig exponering och ligger relativt nära kusten, vilket ger svalare dagstemperaturer och kyliga nätter. Kombinationen av hög höjd och svala luftströmmar hjälper till att bevara aromhärlighet och frisk syra i Sauvignon Blanc. Jorden kännetecknas av lätta, väldränerade jordar – till exempel sandsten eller nedbruten granit. Dessa jordar möjliggör exakt vattenhantering, vilket i sin tur skapar intensitet i frukten och livlig syra i vinerna. Det ger längre mognadsperioder och bibehållen frisk syra samt koncentrerade aromer.