EkologiskMindre socker
Ruffino Pinot Grigio Delle Venezie Organic

Årgång:

2021

Ruffino Pinot Grigio Delle Venezie Organic

Italien


149,00 kr

Systembolaget nr:

7709001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Ruffino Pinot Grigio Delle Venezie är fruktig och fräsch med inslag av gula stenfrukter, päron, en viss blommighet och en lätt fläkt av mint. Smaken är torr och fruktig med inslag av gula stenfrukter och viss ton av mineral.

Produktion

De ekologiskt odlade och selekterade druvorna kommer från vingårdar kring vinanläggningen Ca’ della Duchessa som ligger i San Donà di Piave í Venetien. I vinframställningen försöker man bevara så mycket som möjligt av druvans karaktär och fräschör.

Passar till

Som sällskapsvin eller till lätta och medelkraftiga fiskrätter. Varför inte färsk pasta med grädde, vitvin, hjärtmusslor och räkor.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Podere Ducali Ruffino är en ny ekologisk egendom i Venetien som köptes av Ruffino hösten 2018. Egendomen består av vinanläggningen Ca’ della Duchessa som ligger i San Donà di Piave. I anslutning till vineriet ligger den 72 hektar stora vingården Vigneto di Rialto och man äger även den 19 hektar stora vingården Vigneto dell’Arsenale som ligger i Cessalto Treviso. Till vinegendomen Podere Ducali Ruffino hör även gästhuset, Ca’ del Duca som ligger i Motta di Livenza (Treviso),till gästhuset hör den omkringliggande vingården Vigneto dei Trecento som är 35 hektar stor.


87 poäng (++)/fynd!

Ett torrt, friskt vin med ren, medelfyllig frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, äpple, citrus, våt sten, krita och mineraler. Ekologiskt.

- Dina Viner, februari 2023

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

7709001

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Friuli-Venezia-Giulia - Friuli-Venezia-Giulia

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Pinot Grigio

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring.