Nyanserad, fruktig, kryddig doft med inslag av mineral, generös gul frukt, ton av honumgsmelon och vitpeppar. Torr, mycket frisk och något kryddig smak med generös frukt, inslag av mineral, päron, örtkryddor och en liten nötig ton.
Produktion
Efter skörden sorterades druvorna varsamt innan de fick macerera i upp till 24 timmar. Därefter pressades druvorna i en korgpress och jäsningen genomfördes på ståltank enbart med hjälp av den naturliga jästen. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning. Efter avslutad jäsning lagrades vinet tillsammans med jäsfällningen i 6 månader på 1500 liter stora, gamal ekfat.
Passar till
Utmärkt som aperitif eller till rätter med fisk, skaldjur eller ljust kött.
Kul att veta
Peter Veyder-Malberg är mannen bakom Weingut Veyder-Malberg i österrikiska Wachau. Innan han började att tog steget in i vinbranschen arbetade han i många år med formgivning och marknadsföring.
När vinbranschen lockade utbildade han sig vid Napa Valley College for winemaking följt av ytterligare vinutbildning i Schweiz. Under några år arbetade han med skörden hos flera vinproducenter runt om i världen, bland annat Keller i Tyskland och Fattoria di Montemaggio i Toscana.
Sedan 2008 är Peter Veyder-Malberg sin egen under Weingut Veyder-Malberg som äger några hektar terasserade vingårdar med gamla stockar runt om i Wachau.