Mindre socker
Wongraven Morgenstern Black Label Riesling

Årgång:

2020

Wongraven Morgenstern Black Label Riesling

Tyskland


859,00 kr

Systembolaget nr:

5436801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Wongraven Morgenstern Black Label Riesling har en intensiv doft med inslag av honungsmelon, persika, aprikos och en fläkt av fänkål. Vinet är torrt, friskt och intensivt med toner av stenfrukter, äpple, grapefrukt samt en elegant stråk av blommor.

Produktion

Denna exklusiva Morgenstern Blanc Label är en blandning av olika mycket högt klassificerade vingårdar i Pfalz. Dock kan inte vingårdarna nämnas på eftersom det strider mot den tyska vinlagen. Samtliga viner som kommer från byarna Forst och Deidesheim har jäst med den naturliga jästen. Druvorna har odlats och vinifierats av vinegendomen Von Winning och blandadts av Sigurd Wongraven . Endast 500 flaskor har tillverkats av detta vin.

Passar till

Vinet passar bra till rätter av fisk och skaldjur, men även ljust kött. Det får gärna finnas syrlighet i tillbehör eller i tillagningen. Eftersom vinet är mycket delikat och nyanserat bör man satsa lite extra både på råvarorna och tillagningen.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Sigurd Wongraven, sångare och låtskrivare i Black Metal-bandet Satyricon, har under de senaste 10 åren även byggt upp ett av Norges mest framgångsrika vinvarumärken. Det är inte ovanligt att kändisar engagerar sig i vinprojekt, men Sigurds projekt är allt annat än en av de där satsningarna där någon välkänd bara sätter sitt namn på ett vin. Wongraven har en djup kunskap om vin och kan arbeta på peer-to-peer-nivå med sina vinmakarpartners. Tio år efter grundandet sitt vinföretag är Sigurd Wongraven fortfarande upptagen som musiker. Men han har också etablerat Wongraven Wines som en viktig aktör på den norska vinscenen. Nu, säger han, är det dags att ta Wongraven Wines internationellt.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5436801

Volym

750 ml

Varumärke

Wongraven Wines

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Germany - Pfalz - Pfalz

Sockerhalt

4 g/liter

Druva

Riesling

Lagring

Det här vinet är njutbart redan idag, men kan även sparas 2-4 år om man så önskar.