Krämig pasta med vilt | folk o folk

Krämig pasta med vilt.

Just nu är det högsäsong för vilt då älgjakten är här för i år. När man tänker på vilt så är det kanske främst mustiga grytor, saftiga (förhoppningsvis) stekar och annan rejäl och rustik mat man tänker på. Men vilt passar faktiskt till så mycket annat också. Köttbullar blir supergott att göra på älgfärs till exempel!

Krämig pasta med vilt

Men en gemensam nämnare för många av de recept som vi kanske förknippar med vilt, är att de är lite tidskrävande. Därför tyckte jag det kunde passa med en pasta med krämig pastasås gjort på strimlat viltkött (ta det du gillar bäst eller har tillgång till), lök, grädde, vin och massa andra godsaker. Snabbt, enkelt och makalöst gott!

Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore
Art.Nr: 5353 — 115,00 kr
Rött vin

Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore

Systembolagsnummer: 5353

Till min krämiga viltpasta passar ett lite kraftigare vin. Som ett glas Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore. Ett vin med en kryddig doft av fat, körsbär, björnbär örter och vanlig. Ett utmärkt val till en riktigt krämig pasta!

Pasqua är kategoripartner till Årets Sommelier 2017

Krämig viltpasta

400 g strimlat viltkött
smör att steka i
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk viltfond
1 dl rött vin
1 msk soja
3 dl grädde
1 dl färsk persilja
salt och peppar
250 g färsk pasta

Bryn köttet hastigt i en het panna med en klick smör och ställ sedan köttet åt sidan.

Strimla löken, pressa eller finhacka vitlöken och stek detta på medelvärme. Lägg sedan i de brynta köttet. Slå på viltfond, rött vin, soja och grädde. Låt allt koka ihop tills du fått en tjock, krämig pastasås.

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Hacka örter och rör ner tillsammans med den kokta pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp pastan på ett stort fat. Riv parmesanost över. Låt fredagsmyset börja!

Kategori

Relaterat Innehåll