Blossa 22 - inspirerad av jazzens New Orleans.
I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.
Läs mer »Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.
Blossa glögg är en framgångssaga utan motstycke, med ett unikt recept som i närmare 150 år varit en välbevarad hemlighet. Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.
All glögg i Blossafamiljen utgår från samma grundrecept. Den unika kryddblandningen med bland annat kryddnejlika, kardemumma och ingefära kommer från utvalda odlare i länder som Kina och Guatemala. Kryddorna provas och köps in under perioden augusti-september året innan aktuell julsäsong. Kryddorna extraheras i sprit under fyra veckor, därefter följer en tre månaders mognadslagring av kryddblandningen.
Basvinet i all Blossaglögg kommer från noga utvalda europeiska vingårdar. Vinerna som används ger glöggen sin typiska karaktär av torkad frukt och russin. För att få till den rätta sötman tillsätts socker av finaste kvalitet producerat av sockerbetor.
Åsa Orsvärn är chief blender för Blossa glögg. I över 15 år har hon med stor framgång och passion blandat Blossa glögg, och är en av världens främsta inom sitt gebit. Åsa vet vad som krävs för att ta fram en glögg med perfekt balans, ljuvlig kryddning och äkta julkänsla. För Åsa är den omsorgsfullt framtagna årgångsglöggen en julklapp till alla konsumenter, och hennes mål är att alltid överraska med det oväntade och intressanta. Åsas arbete med att ta fram Blossa årgångsglögg börjar nästan två år innan glöggen lanseras.
Även Blossas traditionella lätt-, vin- och starkvinsglögg kräver mycket tid och kärlek från Åsa innan hon fått till den perfekta blandningen. Hemligheten är att hon blandar glögg på vin av hög kvalitet och noga utvalda kryddor. En rad olika mindre extraktioner görs, vilka jämförs med tidigare års blandningar. På så vis säkerställer Åsa att den sensoriska profilen är identisk från år till år.
I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.
Läs mer »Äntligen är årets glögg, Blossa 23, här! Och eftersom det är ett jubileumsår går man tillbaka till rötterna och årets destination är Stockholm - men smakerna kanske är desto mer överraskande.
Läs mer »Blossa Rosé är en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.
Läs mer »Åsa Orsvärn är Blossas egen Chief Blender och har gjort samtliga årgångsglöggarna bland annat. Här delar hon med sig av sina tips för den som vill göra hemgjord glögg i vinter.
Läs mer »Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Läs mer »Som om årgångsglögg och jubileumsglögg inte vore nog! Nu släpper Blossa ytterligare två spännande nyheter – den ena alkoholfri och den andra ekologisk.
Läs mer »”B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa”, är en sångrad många känner igen från förr. Nu tar artisten och juldrottningen Sarah Dawn Finer ett omtag och gör sin egen version av den klassiska melodin.
Läs mer »Som en del i Blossas 20-årsjubileum har man valt att återlansera en tidigare årgångsglögg – och det är ingen mindre än Chief Blenderns egen favorit, Blossa Vinteräpple från 2004.
Läs mer »Första året när Blossa tillsammans med Haymarket by Scandic presenterade julparadiset Rum 24 blev det en succé som bokade slut över en natt. Nu har du för tredje året chans att övernatta i julrummet.
Läs mer »Årets glögg 2023 från Blossa har hämtat inspiration från Stockholm med smaker som hallon och humle. Men skapandet av glöggen gick inte spikrakt. Vi pratade med Blossas Chief Blender om de oväntade bakslagen.
Läs mer »Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.
Läs mer »Linnéa har valt vedrökt karré till röran på sina julsnittar, som ger en lite rökig smak som passar perfekt ihop med senapen.
Läs mer »Om du inte är helt redo för full-on höstmys ännu, bjud på denna fräscha sangria med Blossa Rosé alkoholfri på din nästa bjudning! Iskall och uppfriskande, men som ändå får dig att längta till juletider!
Läs mer »En ny variant på den så populära drinken - här med smak av citron, glögg och kanel. Toppad med mousserande vin blir den lite extra festlig och passar perfekt till vinterns alla sammankomster.
Läs mer »Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Läs mer »Kanske den perfekta “mellan årstider”-drinken. Gör din somriga spritz till en julig upplevelse med Blossa 23.
Läs mer »Årets kanske mest tacksamma julcocktail? Vi tipsar om en glöggdrink med Blossa saffran som toppas med lättvispad apelsingrädde. Blossa saffran kan drickas både varm och kall, men i den här drinken är den varm.
Läs mer »Blossas årgångsglögg 2022 har hämtat inspiration från New Orleans med smaker som chili, jordgubbar och blåbär. Här har hotellet Haymarket by Scandics prisbelönta bartender skapat en exklusiv, julinspirerad cocktail baserad på årets glögg.
Läs mer »Blossa 22 New Orleans har inspirerats av jazzens hemtrakter. Här har vi blandat en variant av den klassiska cocktailen från staden, Hurricane, med årsglöggen. Kanske lite spännande omväxling för glöggminglet?
Läs mer »En julig variant på Irish Coffe som blandas på Blossa Trestjärning Brons, en glögg som spetsas med whiskey. Ett trevligt alternativ till glöggminglet.
Läs mer »En kryddig och vintrig drink som blandas med Koskenkorva Ginger och Blossas klassiska vinglögg.
Läs mer »Här ger vi GT:n ett nytt ansikte! Byt gin mot glögg och du har julens glöggdrink redo att serveras. Du kan själv välja om du vill göra den superenkel, syrlig eller söt.
Läs mer »Kall och regnig midsommar? Ingen fara! Värm dig och dina gäster med Blossas svar på snaps.
Läs mer »Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här får du recept på en rökig macka med syrad rödlök och majonäs.
Läs mer »Linnéas recept på färsknyten med marinerade edamemebönor! Fyll termosen med Blossa Vinteräpple och servera därtill.
Läs mer »Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här är ett recept på läckra små filodegspajer att förhöja glöggmyset med!
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Testa gärna dessa underbara glöggtryfflar gjorda med Blossa glögg.!
Läs mer »Istället för marsipangrisar, testa vårt lätta recept på läckra marsipanklubbor kryddade med glögg och doppade i choklad. Kan även bli en söt julklapp!
Läs mer »Den mjuka pepparkakan är bara en av julens många fröjder. Här har vi toppat den kryddiga kakan med tranbär som marinerats i glögg.
Läs mer »Kickstarta glöggsäsongen med en frisk och fruktig drink med glöggkryddor. Här använder vi Blossa Rosé med toner av jordgubbar.
Läs mer »En uppfriskande drink med öl som passar dig som inte vill ha det för sött. Vi blandar den med Blossa 23 som har smak av hallon och humle.
Läs mer »En krispigt kall gin & tonic tröttnar man sällan på oavsett årstid. Här kommer ett finurligt recept på hur du julifierar den klassiska drinken. Blossa 23 ger en glöggig twist!
Läs mer »Ge den söta glöggen en frisk touch av citron och servera med is. Perfekt välkomstdrink runt jul.
Läs mer »Här är ett recept på en lyxig drink med pigga Blossa Rosé, som passar lika bra till julfirandet som på nyår!
Läs mer »Tina Shine har gjort en härligt vintrig drink där du tar tillvara på överbliven glögg från glöggmingel och julfester. Gör en Sour Polaris och njut av de vintriga smakerna.
Läs mer »