Hernö Gin

Beställ här:

341 SEK
Vi på folk o folk och Altia åtar oss att skydda dina personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy. Genom att lämna dina personuppgifter här accepterar du vår personuppgiftspolicy.

Europas mest prisbelönta gin

Hernö Gin är sedan 2013 och har vunnit stora priser i hela världen.

Bland annat har Hernö hedrats med världens bästa Gin 2017 och 2018, världens bästa London Dry Gin 2017, världens bästa Gin & Tonic 2016 och Gin Producer of the Year 2016 och 2017.

Hernö Gin har tilldelats totalt 80 Masters- och Guldmedaljer i världens största sprittävlingar.

 

Vart kommer namnet ”Old Tom” ifrån?

Under 1700-talet var försäljning av gin förbjudet i London så självklart gick produktionen under jord. Ginälskare fick då hålla utkik efter en träplatta som bar en bild av en katt (Old Tom) inne på puben. Man betalade, viskade ett lösenord och vips rann en shot av gin ut ur ett rör under kattens tass!

En sötare gin

 Old Tom Gin är något sötare än den klassiska London Dry Gin och blev mycket populär under 1700-talet i England.

Blommig ton från Älgört

Hernö Old Tom Gin är gjord av samma destillerade gin som Hernö Gin, men med en extra mängd älgört tillsatt i destillationen. Vi adderar också en nypa socker som frigör härliga blom och enbärstoner, sötman gör också ginet mjukare och rundare i smaken.

Varm GT

Gin & tonic funkar ju egentligen oftast, men testa att göra en varm GT och ni kommer bli hänförda över hur gott det blir!

 

100 ml Varm tonic

1-2 tsk strösocker

50 ml Hernö Old Tom

Toppa med grädde

 

Utförande: Koka upp tonic så kolsyran försvinner. Socker i ett passande glas och häll på varm tonic, toppa upp med gin och ringla sedan lätt vispad grädde på toppen. Riv gärna lite citronskal ovanpå för att få igång syran.

Originalet heter Jakt och Tonic och skapades av Oskar Johansson där skakade han grädden med enbär istället för att riva citron över. Båda recepten funkar alldeles utmärkt