Svårt att veta vad du ska göra för mat när du är ute med husvagnen eller husbilen? Sanna Ohlander bjuder på detta härliga recept på klassisk Bookmaker Toast i sin bok Matresan.
När du grillar kött nästa gång, gör lite extra så kan du dagen efter njuta av dessa sagolika mackor. Självklart kan du grilla kött just för att göra just denna smörgås, men hos oss blir det som en svinnsmart måltid att använda upp rester på ett lyxigt sätt.
Tips: Byt ut nötköttet mot fläsk eller kycklingkött, halloumi, svamp eller korv. Helt enkelt det du har över i kylskåpet!
Sanna Ohlander
Läs vår intervju med Sanna Ohlander här. »
2 dl crème fraiche
3 msk dijonsenap
2 tsk honung
2 krm salt
100 g grillat nötkött
1 rödlök
50 g riven pepparrot
2 skivor surdegsbröd
2 romansalladsblad
2 äggulor
olja till brödet.
Blanda crème fraiche med dijonsenap, honung och salt i en bunke.
Skiva köttet i 1 cm skivor. Skiva rödlöken. Riv pepparrot. Ringla olja över brödskivorna och rosta eller grilla tills båda sidor fått fin färg
Bred ut dijonkräm på brödskivorna. Lägg på sallad, lök och det skivade köttet. Avsluta med pepparrot och äggula.
USA
279 kr
Ruby Zin är ett bärigt vin med smak av blåbär, hallon, örter och vanilj.
Recept: Sanna Ohlander/Matresan
Matkreatören och -stylisten Sanna Ohlander älskar att åka på äventyr med husbil – men bra matlagning i ett mobilt kök kan vara utmanande. Därför skrev hon en bok fylld av recept och inspiration för att underlätta matbiten på resan.
Läs merÄven små förändringar kan göra stor skillnad på klimatavtrycken! CAMP är viner som kommer i smarta och lätta förpackningar av återvunnet material som du kan återvinna igen.
Läs merEn version av pulled pork med svenska smaker som äpple, trattkantarell, timjan och vitlök. Dessutom förpackas denna pulled pork i tunnbröd vilket gör den till perfekt till vinterpicknicken.
Läs merPerfekt picknickmat när du vill ha något enkelt men väldigt gott. Och var inte rädd för att göra egen majonnäs - det är inte alls svårt!
Läs mer