Pasta med karljohanssvamp.

Har du hittat karljohanssvamp på skogsturen? Grattis! Då tipsar vi om detta enkla men goda recept på pasta med karljohanssvamp, vitt vin och parmesan.

Recept på pasta med karljohansvamp.

4

0 h 30 min

Kantareller är inte det enda goda vi hittar i skogen på hösten. Karljohanssvamp är en mycket uppskattad skogsjuvel som kan förgylla många recept. Dessutom kan de bli riktigt stora så du behöver inte nödvändigtvis hitta många!

Karljohanssvamp kallas även stensopp och har en mild och nötig smak. Hatten är ljus- eller mörkbrun och foten är vit på unga svampar och blir gulaktig med åldern. Svampköttet är vitt och är fast i konsistensen. Karljohanssvamp gör sig mycket bra i allt från soppor till grytor, risotto eller pastarätter.

Här har vi ett enkelt recept på en pasta med karljohanssvamp, som möter smaker som vitlök, vitvin och parmesan i en krämig sås. Vi valde spaghetti, men du kan förstås byta mot din favoritpasta. Laga och njut.

Vin till pasta med karljohanssvamp:

Tre stycken kantarelltoast på träbord.Kantarelltoast.

Bland det enklaste och godaste du kan göra med dina kantareller är en klassisk, gräddig kantarelltoast. Här är ett enkelt recept som passar finfint till förrätt eller lättare lunch.

Läs mer
Kantareller och champinjoner upplagda på en tallrik Så väljer du vin till svamp.

Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept. 

Läs mer
Välja vin till vegetarisk matAtt välja vin till vegetarisk mat.

Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!

Läs mer
Viner till kantareller, 3 tips.3 i topp: Viner till kantareller.

Kantareller – sensommarens välsmakande guld som vi med andakt avnjuter på en bit bröd, i en krämig pasta eller kanske till en bit kött. Men vad dricker man bäst till? Här är vår dryckesexpert Mats bästa tips.

Läs mer