Recept på klassiska kanelbullar från bakproffset Fredrik Nylén.

Den 4/10 är det kanelbullens dag och det firar vi genom att dela med oss av vårt bästa recept på klassiska kanelbullar.

Kanelbullar

ca 24 st

0 h 55 min

Den 4:e oktober varje år infaller Kanelbullens dag. Dagen, som instiftades 1999 av Kaeth Gardestedt, var tänkt för att öka konsumtionen av jäst, socker, mjöl och margarin. Traditionen blev snabbt ett faktum och med åren så har kanelbullarna börjat spridas ut i världen med emigrerade svenskar. Det är en tradition som håller i sig och som inte tycks tappa i värde. Och tur är väl det! Vi bjuder på ett recept på riktigt goda klassiska kanelbullar. Receptet är hämtat ur Fredrik Nyléns bok "Baka bullar: Älskade Klassiker och nya favoriter".

Gott i glaset till kaffe och kanelbulle:

Recept: Fredrik Nylén

Chokladtårta med RomChokladtårta med rom- och chokladkräm.

Här har Linnéa gjort en makalöst god chokladtårta som är fylld och täckt med en härlig chokladkräm som fått smak av rom.

Läs mer
Chokladtiramisu med jordgubbar och Amarula8 goda desserter och bakverk med Amarula.

Amarula är en fantastisk ingrediens i olika bakverk och desserter. Här listar vi 8 goda bakverksrecept som alla innehåller Amarula. 

Läs mer
Frasiga våfflor med glass och chokladsås med päronkonjakVåfflor med egen glass och chokladsås med päronkonjak.

Gör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör. 

Läs mer
Kladdkaka smaksatt med Benchmark no. 8 whiskeyKladdkaka med mjuk whiskykola.

Kladdkaka med mjuk kola smaksatt med Benchmark no. 8 whiskey. Löjligt god att bjuda gästerna på till kaffet.

Läs mer
Barracuda Vanilla SpicedBarracuda

I nästan 100 år har Barracuda varit en av de mest populära romsorterna i Sverige.

Läs mer