Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta stekt bacon och toppa med granatäpple.
På hösten frossar jag i brysselkål och pumpa. Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta salt, stekt bacon av god kvalité. Det ger rätten ytterligare ett lyft. Toppa gärna med granatäpple, eller om du får några tranbär över. Det blir vackert!
Skala och skär pumpan i bitar.
Dela brysselkålen på mitten med en vass kniv.
Lägg allt i en ugnsfast form. Skär smöret i småbitar och fördela ovanpå. Salta.
Ugnsbaka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan och brysselkålen är helt mjuka. Skär undertiden bacon i bitar och knaperstekt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Toppa brysselkål och pumpa med krispigt bacon, salt och ev lite tranbär eller granatäpple.
USA
159 kr
Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir har en stor kryddig doft med bäriga inslag av hallon, blåbär och jordgubbar samt toner av vanilj och kryddor. Kryddig och fruktig smak med lena tanniner och bra syra. Inslag av mörka och röda bär samt rostade fat. Trevlig och kryddig eftersmak med bra längd.
Chile
149 kr
Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir har en fruktig och nyanserade doft med inslag av skogshallon, körsbär, färska örter samt en spets av blommor och parfym. Smaken är mjuk och fruktig med frisk syra och trevliga toner av röda frukter och bär, tomatlöv, kryddor och stendamm.
Recept: Linnéa Seidel
Den helstekta kalkonen serveras med krämigt potatismos, fyllning och tranbärssås.
Läs merReceptet på det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv. Tricket är att ugnsbaka vitlök och sen blanda med gräddmjölk, smör och potatis.
Läs merVackra bröd som både ser ut som och innehåller pumpa. Väldigt goda och himla fina att duka med till Thanksgiving.
Läs merDekorerad med blommor och blad i pajdeg! Sött, nötigt och underbart gott. Servera med en klick grädde eller lite god vaniljglass.
Läs merEtt måste till kalkonen. Tranbär hittar du i frysdisken, men om de skulle vara svåra att få tag på kan du använda frysta lingon för en svensk touch.
Läs mer