Krämig, grön sparrissoppa med kavringsmulor och brynt smör.

Att duka upp små söta portionsglas med soppa är riktigt fint på midsommarbuffén.

Grön sparrissoppa
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

Frankrike

Systembolaget nr:

2225706

249,00 kr


Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Argentina

Systembolaget nr:

1601808

229,00 kr

247,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Här har soppan fått fint sällskap av kavringsmulor som jag smaksatt med brynt smör. En riktig fullträff!

Grön sparrissoppa med kavringsmulor

Ingredienser

  • 750 g grön sparris

  • 1 gul lök

  • 1/2 l grönsaksbuljong

  • 2 1/2 dl grädde

  • 100 g Västerbottensost eller annan vällagrad ost

  • salt & peppar

  • 2 skivor kavring

  • 50 g smör

Gör så här

    1. Skär ner sparrisen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek på medelvärme i en klick smör tills det fått fin färg.

    2. Häll över i en kastrull och slå på buljong och grädde. Koka tills sparrisen är genommjuk, rör i osten och blanda om väl så att all ost smälter.

    3. Låt soppan kallna något innan du mixar den helt slät. Smaka av med salt och peppar. Ställ soppan kallt.

    4. Smula sönder kavringen. Rosta i en torr stekpanna. Bryn smöret och ringla det över kavringsmulorna.

    5. Servera den kalla soppan i portionsglas. Toppa med kavringsmulor. Stick gärna i en sparristopp som dekoration i varje glas.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 1500ml

249,00 kr


Till soppan passar en torr Riesling från Alsace. Smaken är frisk med inslag av honung, kryddor, gröna äpplen och citrus. Vinet finns både på halvflaska, helflaska och som här i en fin magnumflaska som passar bra om man är många på midsommar.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

229,00 kr

247,00 kr


Söker du en praktisk box till midsommar är det här ett utmärkt alternativ. Gjort på ekologiska Chardonnaydruvor från Argentina. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Recept: Linnéa Seidel