Matforskare Richard | folk o folk
Matforskare Richard
Nyskördad potatis

Potatisens historia med mathistorikern Richard Tellström.

Mathistorikern Richard Tellström berättar om potatisens historia, från 1700-talets intåg till idag. 

Grill och uppdukat bord

Från de rikas halstring till svenssons grillning.

Från de rikas halstring till svenssons grillning. Matforskaren Richard Tellström berättar om hur vi har grillat genom tiderna.

Pannkakor

Matens elitserie.

Att bli påkommen med att vara förutsägbar är inte så roligt. I vår tid avkrävs vi ständigt att vara unika och speciella. Men när det gäller vardagsmaten har de flesta av oss en förväntad rätt på matbordet. Och det är inget konstigt i det. Vardagsmaten ska gå fort att laga, så där har vi en begränsad repertoar av 12-14 rätter som vi kör om och om igen. Men det är en repertoar som ändå förändras, men nästan helt omärkligt.

Påsklunch med målade ägg

Påskmatens historia och varför vi idag äter lammstek och frossar i ägg

Matforskaren Richard Tellström berättar om då påskfirandet var en tid av tomma förråd, svinmage och salt fisk.

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager