Matforskare Richard | folk o folk
Matforskare Richard
Påsklunch med målade ägg

Påskmatens historia och varför vi idag äter lammstek och frossar i ägg

Matforskaren Richard Tellström berättar om då påskfirandet var en tid av tomma förråd, svinmage och salt fisk.

Olika sorters korv

Historien om korven och dess pikanta smakkompis.

Få maträtter har redan på håll en så läcker utstrålning som korven. Korven finns i sådana matkulturer som lagrar överskott från en period av året till en annan. Att göra korv för att ätas direkt, alltså som en färskkorv, var i historien ett onödigt köksarbete för den fattige och förekom därför bara hos makteliten.

Matforskare Richard Tellström

1968 - En matrevolution firar 50 år.

I år är det ett speciellt matminnesår. Det är nämligen 50 år sedan det omtumlande 1968, och visst förändrades också maten av 68-rörelsens ideal.

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

List of Systembolaget stores where product is available